Størtur med 3 x +35 kilo!

Størtur med 3 x +35 kilo!

Min gode fiskekammerat og tidligere makker i tv-programmat Fangstgaranti, tog tirsdag 23/7 en aftentur til Herning Fiskepark, hvor vi havde fået lov af ejeren, til at fiske efter mørkets frembrud, hvilket man kun med tilladelse.

Vi ankom til søerne 18:30 og fik vores grej slæbt til pladsen og begyndte at rigge til. Jeg havde krille pellets, dips, samt en ørred fra søen med på frost, men satsede til at starte med på ørredstykker på ca. 5 x 2 cm. hvor krogen (str. 2 karpekrog) blev presset gennem skindet, så den sad godt fast. (Vær opmærksom på, at der er forskellige regler fra størvand til størvand, så sæt jer ind i reglerne inden i starter). Forfanget var 30 cm. 0,43 nylonline og herefter var monteret en kraftig svirvel, og over den, et 80 grams gennemløbslod, så fiskene ikke mærkede modstand i hugget. Inden udkast blev ørredstykket dyppet i et glas bloodied eel fra Dynamite baits. Ganske simpelt.

Rigget til støren i Herning Fiskepark, til at montere fiskestykker på.

Der er huuug!

Da jeg havde kastet 3 af de i alt 4 stænger, vi havde købt kort til ud, var der pludselig et lille run på den ene stang. Jeg smed den 4. stang på jorden og fik givet hurtigt tilslag – det var godt nok hurtigt vi fik bid! Fisken var vandvittigt tung, så jeg rakte min fiskemakker, Morten Stamm Mikkelsen stangen med begge hænder, da der var meget pres på grejet! Fisken var vildt tung og gik dybt, dog med et enkelt spring efter 10 minutter. Fighten var lidt dramatisk, da der var lidt grøde, hvor den skulle landes, men ind kom den i det 50 tommer store karpenet, der pludselig virkede lidt lille.

Morten Stamm Mikkelsen med sin Belugastør på 167 cm, 35 kilo!

Morten var helt oppe at køre, men det kan vel heller ikke undre, når han lige løftede sin PR i stør med ca. 28 kilo! I øvrigt var det lidt en kamp at få ham til at løfte den, men det lykkedes! Sikke en fik! Turen var allerede rigeligt hjemme, men vi var jo knap startet, så vi fik den 4. stang ud, og sad og nød det gode vejr med lidt svalende drikkelse.

23 kilo hvid stør med navnet Gintberg.

Huuuuug!

Allerede en time efter var der hug igen! (Udover en del småpillerier, vi ikke fik), og her stod en blålig stør helt ud af vandet med det samme den mærkede krogen! En superflot sibirsk stør kom mod land, og midt i fighten, gik en anden bidmelder! Jeg rakte straks stangen til Morten og gav tilslag på en meget tung fisk der bare pløjede derudaf! Den ville bare slet ikke ind, og gik tungt og vedholdende. Efter en god lang kamp, kom 170 cm. hvid stør på 23 kilo i nettet, og kunne så ligge til parade med en 10 kilos Sibirsk stør på måtten, mens Morten og jeg poserede! Helt vildt!

Morten Stamm Mikkelsen og undertegnede med 2 stør.

Ved 23-tiden var der run igen, og Morten fik stangen, og kunne igen kæmpe med en af søens monstre! Denne gang endnu en PR der denne gang endda også var længere end ham selv… Vandvittige 186 cm,. og 37,5 kilo Om fighten var voldsom – Jooh… Det tror jeg nok! Morten var helt væltet af træthed i armene, og her turde han ikke løfte den, da den “angreb” ham mens den lå på måtten.

Morten med sin kæmpe på 186 cm, 37,5 kilo! Den ville han ikke løfte!

Herefter hyggede vi med grillede flutes, frankfurtere og lidt til ganen, og så var den ellers gal igen! Omkring midnat gik bidmelderen igen i et skrig, og jeg satte krogen i noget, der mindede om en turistbus på vej til Tyskland! Fisken var helt abnormt tung, og trak bare mere og mere line af hjulet i et kæmpe udløb! Vi blev nødt til at få en af søens faste størfiskere, Jørgen til at trække hans liner ind, da fisken slet ikke ville stoppe! Flere gange var den ved at komme om mod den anden side af øen godt ude i søen, men den blev stoppet hver gang af den stramme bremse p hjulet og den kraftige stang. Efter en halv times tid kom den til nettet, og en smælderfed belugastør med livmål på 76 cm, længde på 176 cm, og hele 39 kilo kom i nettet! Jubelen ville ingen ende tage! Hold op en fisk!

Min stør på 39 kilo, livmål 76 cm. Ny PR.

Efter et par billeder, kom den store fisk igen tilbage i vandet, og jeg kunne tage lidt at drikke og smide min jakke igen, da jeg svedte helt vildt!

Lige et billede mere af 39 kilos fisken – Jo.. Jeg var glad!

5 stør på 5 timer med 3 over 35 kilo kan vist siges at være en god tur! Selvfølgelig går det ikke altid så heldigt på vores ture, men den her bliver i alle tilfælde aldrig glemt!

Vi pakkede grejet sammen ved 2-tiden, da vi havde fået kæmpefisk nok for denne gang, men sikke en gang!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Grejet på turen var 2 x 12 fods JRC Skylinerstænger, 3 punds, og Penn Affinity II, 8000 LL påspolet 0,43 kvalitets monofilline. Desuden 2 x Berkley skeletor lcd 10 fod spinnetang 25-70 g, med Penn spinfisher ssv 4500 LL hjul også påspolet samme line, dog med 0,17 fireline inderst på spolen.Bidmeldere og rodpod var fra JRC og afkrogningsmåtte/vejesack var Black Cat.