Monstergedden!

Monstergedden!

september 6, 2020 0 Af frank.fisker@hotmail.com

Efteråret er ved at være over os! Og efterår er geddetid! En af mine absolutte favoritmetoder til jagten på store gedder, er død agn fisket direkte på bunden uden nogen form for belastning, pop-op eller andet tjavs. Blot en død agnfisk og et par trekroge på et geddeforfang…

Se videoen herunder, ved at klikke på billedet – her viser jeg, hvordan jeg binder et geddeforfang, rigger en agnfisk og laver en rigrulle. Husk at abonnere på min kanal:

Klik på billedet for at se videoen. Husk at abonnere på min kanal

Jeg har eksperimenteret meget – både med pop-op, gennemløbsbly og meget, meget mere, men er kommet til den konklusion, at en sulten gedde, vil finde din agn, uanset, om den er poppet, har blinklys eller andet sjov. Antallet af hug på de forskellige metoder har gennem tiden ikke været ret forskellig, så jeg holder mig oftest til grundmetoden. Selv i vande med meget grøde, som agnfisken vil synke lidt ned i, henter gedden sagtens fisken fri. Det eneste jeg kan finde på at gøre ekstra (Det gør jeg til gengælde ofte…) er, at booste agnfisken med enten sildespray fra GULP, eller lakseolie (Købt i en dyrefoderbutik). Begge får agnen til at udsende mere duft, og det giver en del flere hug.. Jeg ynder at fryse mine agnskaller ned 10 af gangen sammen med ½ dl. lakseolie – det får dem til at stinke af godbid for gedderne!

Med stationært fiskeri på bunden, monteres blot et par trekroge i agnfisken, som kastes ud, og stangen lægges derefter i stangholderen, og bidmelderen (Eller hvad man nu har: En tøjklemme på linen, stanniol foldet om linen, eller andet kan også gå..). Herefter er det bare at vente – og den ventetid kan til tider være lang, da store gedder ikke bare hugger hele tiden. Til gengæld er de gedder, der tager død agn på bunden, ofte større i snit, end fisk fanget på kunstagn og levende agn.. Noget større efter min overbevisning..

Monstergedden!

Jeg var taget på en kort eftermiddagstur på et par timer med mine to piger, og vi ville egentlig bare hygge, finde tudser, og soppe lidt – men ud kom dog lige 2 stænger med frosne skaller dyppet i lakseolie. Stængerne blev lagt i bidmelderne, og så kunne vi luske rundt og fange tudser til en medbragt spand.

Efter en times tid, gav den ene bidmelder lyd… Min yngste datter gik dog rundt i vand til knæerne med dafnienet ude foran stangen, så jeg spurgte hende, om hun rørte ved linen… Det gjorde hun ikke…..!

Monstergedden! Ja – vi er RET glade!

Jeg skyndte mig hen og strammede op.. Var det…? Ja! Der var modstand, og jeg gav et godt tilslag, hvorefter stangen blev rakt til min store datter, der fik sig noget mere kamp, end hun havde regnet med… Søen her, plejer kun at give små og mellemstore gedder, men fighten her, og den meget bøjede stang tydede på, at der var noget helt andet på derude!

Krogene skal ud – pas på tænderne.

Efter en fantastisk fight med mange lange udløb, kom et gab til syne, der gjorde, at Mia ikke skulle stå ude ved vandet mere – så jeg fik stangen, og bad hende hente det store net. Og godt at det var stort!! Se selv billedet!

Gedden havde slugt skallen godt, men med gedden mellem benene, kom krogene fint ud igen uden problemer (Husk en lang tang, når du er ude…) og gedden fik efter et par billeder, friheden igen. SIKKE EN FISK!!!

Jeg ønsker jer alle et fiskerigt efterår – storgedden venter!

Knæk og bræk!