Pighvarren kommer!

Pighvarren kommer!

Forårsvarme – og pighvar!

Havtemperaturerne er med vores forrygende forårsvejr ved at ramme 8-10 grader, og tommelfingerreglen siger, at ved 12 grader, er pighvarren ved vores kyster!

Lækker vesterhavspighvar fanget på få centimeter vand på GULP tobis!

Allerede nu, gøres der småfangster af bl.a. UV jægerne tæt på kysterne, men der går nok 14 dage – 3 uger før de for alvor er her. Jeg er oftest på vestkysten på de mest populære pladser, når vind og vejr tillader det, og jeg starter normalt mit fiskeri for alvor start maj, og jeg skal desuden være dommer ved DM Open i Pighvar på Vejers strand, lørdag 4. maj, hvor der stadig er ledige pladser. Se mere på facebooksiden, Vejersfiskekonkurrence her

Der fiskes pighvar på vestkysten!

På dagen er der masser af aktiviteter ved teltet, hvor store, som små kan få en “fiskeoplevelse”. Bl.a. fiskeauktion, rørebassin, grejsalg, indvejning, frisklavede skalrejer i friture og meget mere.

Fiskeriet foregår direkte fra stranden, og langt de fleste pighvar – også de store – fanges direkte fra land mellem land og 1. revle. Fiskene følger ofte ens agn, som skal være i bevægelse, og hugger meget tit i bølgeslaget helt inde ved land. Stigende vand og timen omkring højvande er som regel bedst, men der fanges også fisk ved lavvande og faldende vand. Der er de dog ofte mere forsigtige i hugget.

Tørlagt sandområde, der viser, hvordan det ser ud mellem land og 1. revle ved højvande.

Sigtbarheden i vandet er vigtig, da pighvarren jager mest med synet. Perioder med østenvind, som nu, plejer at klare vandet, men det trækker også lidt koldere bundvand med ind, så det er lidt en smagssag, hvad der er mest optimalt. En let sydvestenvind med lidt bølger er min personlige favorit.

Et par gode slethvar (pighvarrens fætter) fra østkysten. Metoden efter dem er den samme.

Jeg fisker oftest med et blink på 18-40 gram for enden og en eller to ophængerkroge str. 2-2/0 placeret 30-50 cm. over blinket. På disse monterer jeg GULP tobis eller et stykke silde eller hornfiskefilet med skindet på. Hornfisk sidder klart bedst på krogene. Lad trekrogen blive på blinket, da 1 ud af 3 hvarrer hugger direkte på det.

Se, hvordan jeg binder et godt pighvarforfang her

Desuden har jeg lavet et afsnit af Fangstgaranti på 27 minutter, hvor vi er ude og fiske pighvar på vestkysten og giver tips til fiskeriet. Se det her

Pighvarren kan nærmest fanges overalt i landet. Fisk på kyster med sandet eller gruset bund og med god strøm. Kystfiskeriet er bedst i maj og juni frem til Sankt Hans, hvor de stikker til havs for at gyde, og der kommer en god periode igen i august-oktober.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen