Lyntur i ørredsøen

2,6 kilos tigerørred med hele finner! Sikke en lækker fisk!

Jeg havde i fredags efter arbejde, lige en mulighed for en times fiskeri inden mørket faldt på, så jeg havde pakket en lille UL-stang og en håndfuld microblink, og kørte til Tusågård P&T, så snart jeg fik fri.

Der kom lige en lille regnbyge inden jeg ankom, men regnen ophørte og vinden var kun svag, så alt var godt. Der var ikke fisk at se i overfladen, men jeg vidste, at fiskene nok skulle være der, så jeg bandt et lille 2,2 grams microblink i orange/sølv på linen, og gik i gang. Jeg gik med en 7 fods stang og et lille spinnehjul med 0,10 fireline ultra8, og havde for enden en lille svirvel, og derefter 60 cm. 0.22 fluocarbon, som klart forfang, hvori blinket blev bundet på. Nu, hvor gydetiden nærmer sig, er fiskene vilde med røde og orange farver, og hvid kan også overraske.

Gennemløbsblink, som Mo Inline 6g. er giftige, når fiskene går dybt.

Da jeg havde afgivet første kast i sø 1, hørte jeg et skvulp fra sø 2 inde i kanten, og gik derefter derover og kastede i retning af, hvor jeg havde set hvirvlen. Jeg lod det lille blink synke helt til bunden, og halede langsomt ind. Efter få omdrejninger på hjulet, kom et voldsomt hug, og jeg kunne mærke, at det var en god fisk. Fisken rullede en enkelt gang i overfladen, og gik herefter dybt og meget tungt med gode udløb. Fighten trak noget ud, og jeg tænkte, at det nok var en af søens kilde eller tigerørreder, da de ofte fighter dybt og hårdt – og ganske rigtigt. En grov tigerørred ned hele finner, kom til overfladen, og kunne efter nogle gode rul, landes i mit lille ørrednet, som jeg havde på ryggen i en magnet.

Konditionen fejlede ikke noget!

Jeg havde skiftet krogen til en lille trekrog str. 12, og krogen sad solidt i saksen.

Fight med den store tigerørred.

Efter aflivning, tog jeg et par billeder af den superflotte fisk, og fiskede lidt videre i det tiltagende mørke. I nordenden af sø 1, havde jeg et par forsigtige hug, og et enkelt kort run, men de ville ikke blive på, så jeg pakkede sammen, rensede fisken, og kørte glad hjemover.

Søejer Søren, sætter fisk ud.

En let spinnestang og en håndfuld microblink i hånden, er ofte et godt våben, når jeg skal på en kort tur. Her skal ikke bruges tid på at rigge til eller rulle bait, og jeg monterer ofte en lille fluesnapper (en meget lille blinklås) for enden af fluocarbonlinen, så der hurtigt kan skiftes til en anden form eller farve af microblink.

Jeg kommer senere med en blog om microblinkene, så i kan læse om, hvordan de rigges til, om krogskift, gennemløbsblink og meget mere.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen