Gravad ørred!

Gravad ørred!

Der er mange ude og fiske i vores skønne Put & Take søer, på kysten og i åer og søer, og når der kommer en ørred på land, kan man prøve at grave den. Det er gangske let, og helt uden risiko – og smager fantastisk! Opskriften kommer herunder.

Anrettet på fad med dilddressing. Velbekomme!

Jeg foretrækker at grave ørreder på 1-4 kilo. Efter fangst og hurtig rensning, fryses fisken ned i minimum 3 døgn. Dette sikrer, at eventuelle parasitter dræbes. Parasitter er ikke unormale i saltvandsfisk, som havørred og regnbueørreder der fanges i saltvand. I ørredsøer er parasitter sjældne, men frysning anbefales stadig, og det letter betydeligt, når sidebenene skal trækkes ud, da de slipper meget nemmere, når fisken har været frosset.

Til en ørred på 2 kilo, bruges 100 gram salt, 100 gram sukker (Kan ændres til 50 g. sukker og 50 g. brun farin, hvis du ønsker en mere afrundet smag). Desuden 2-3 spsk. tørrede dildspidser.

Til gravningen skal du bruge en filetkniv, en lille spids tang eller en laksepincet til benene, og en stor frysepose.

Efter at fisken har fået fordelt blandingen på alle 4 sider af fisken, og den kommes i frysepose, hvor luften suges ud og knude bindes. Læg posen i et fad (der afgives en del væske under gravningen, som kan løbe ud af posen…) Posen lægges i køleskab 1 døgn, hvorefter posen vendes og der skal herefter gå et døgn mere. Så er ørreden færdiggravet, og den tages ud og fileterne skæres i tynde skiver og skindet smides ud. Anrettes på fad med dilddressing og nydes på groft franskbrød eller nybagt rugbrød. Velbekomme!

PS: Mangler i lidt tips til påskefiskeriet i ørredsøerne, kan i få det HER.

Velbekom!

Frank Sjøgreen