Påske i ørredsøerne!

Påske i ørredsøerne!

Påsken er over os! Og dermed er der masser der skal ud og fiske. Meteorologerne lover strålende vejr, og der kommer derfor mange til vores ørredsøer for at prøve lykken. Det ved ørredsøernes ejere, så der afholdes både konkurrencer og udsættes masser af ørreder i landets ørredsøer.

Knap 60 cm. guldørred taget på GULP regnorm!

Mange tager desværre fra søerne uden fisk, og selvfølgelig kan man have en uheldig tur, men hvis du tager nogle af tipsene herunder i brug, lover jeg martkant bedre chancer for at få fisk med hjem.

Agnen til dagens fangst! GULP regnorm!
  • Gå en tur omkring søen inden du starter fiskeriet – gerne med polaoridbriller på. Kig efter ørreder nede i vandet eller i overfladen der laver hvirvler eller plask. Det giver dig en fornemmelse af, hvor fiskene er i søen (De følges ofte i flokke og bliver i afgrænsede områder, hvor de følger relativt faste mønstre). Hvis jeg ikke ser fisk, eller der ikke står om der er sat fisk ud for nylig, plejer jeg at køre til en anden sø.
  • Brug let grej. Jeg ser mange, der bruger meget tykke (0,40) liner, geddeforfang, kæmpestore rød/hvide flåd og store kroge. Ørrederne vil meget hellere bide på agn, der serveres naturligt og ikke byder på unaturlig modstand, når de tager agnen, så brug lettere grej. Selv meget store ørreder kan fanges på meget let grej, hvis de fightes rigtigt – og det gør også fighten sjovere!
  • Er der meget sol, så hold specielt øje med skyggen under træer, broer og buske. Det holder meget ofte fisk!
  • Ørrederne hugger ikke altid på det samme, så prøv forskellige agn, eller hold øje med, hvad der fanger. Fange agn plejer at være småblink, små gennemløbsblink, små spinnere, Powerbait på bunden, langsomt fisket Powerbait eller maggots efter kasteflåd.
  • Ser du ikke fisk, men ved der er fisk i søen, så fisk dybt med blink eller gennemløber – eller fisk med Powerbait på bunden. Baiten er flydende, så den skal fiskes 0,4-1 meter over et lille stykke belastning på eks. 1-5 gram. Det gør, at baiten står lokkende over eventuel grøde og lokker fiskene.
  • Fisk gerne tidlig morgen eller sen aften. Der er fiskene ofte mere aktive. Midt på dagen er pladser med pålandsvind også ofte mere givende.
Springende guldørred.

Jeg var i går eftermiddags lige et smut forbi Tusågård P&T. Jeg havde letspinnegrejet med, og gik først rundt om søerne for at spotte fisk, men kom ikke langt, da jeg i skyggen af den anden busk jeg passerede, spottede et orange skær nede i vandet… Der var guldørred på pladsen! Jeg kastede en lille Fast Attack sølvspinner ud, og trak gennem buskens skygge og kunne se, at fisken vendte – og at der var mere end en… Efter flere kast og enkelte følgere, tænkte jeg, at jeg fiskede for hurtigt.. Jeg satte derfor et microblink i grøn på, der kunne trækkes langsomt ind – men reaktionen var den samme. Følgende fisk, men ingen hug! Jeg kom i tanke om, at jeg havde et par glas GULP regnorm i naturlig farve liggende i bilen, som egentlig var tiltænkt en tur i åen, men på skulle de.. Jeg bandt en lillesvirvel i 0,10 firelinen og derefter en meter 0,25 klar nylonline, og sluttede med en str. 4 superskarp enkeltkrog, som jeg trak den lille GULP orm op over, til kroppen var trukket over krogøjet (Det holder ormen fra at glide ned af krogen i kastet). Jeg kunne nemt kaste 10-15 meter med ormen, og jeg kastede lidt forbi skyggen, lod ormen synke, og halede så langsomt ind i skyggen, og lavede et langt spin-stop.. Kort efter trak det i linen, og da jeg gav tilslag, sprang næsten 60 cm. guldørred ud af vandet! En fantastisk fight fulgte, og jeg kunne lande fisken i det ventende net. Yahoo! Få minutter efter huggede endnu en guldørred og efter en time, en almindelig regnbue, der angreb ormen med vildskab ude midt i søen! På de to timer, fangede jeg flest af alle i søerne, så GULP ormene kommer med igen næste gang!

Regnbue på GULP!

Rigtig god påske til jer alle, og Knæk og bræk!

Frank Sjøgreen