Gedder på Ballonfiskeri!

Gedder på Ballonfiskeri!

Gråt, blæsende og køligt.. Vi kan vist godt kalde vinteren til nu, for mere grøn end hvid.. Det betyder at der er masser af åbent vand at fiske på, og fisker man fra land i sø og mose, hvor man gerne ville kunne kaste længere ude, end hvad muligt er, så skal du kigge med her!

Klik på billedet for at se instruktionen i ballonfiskeri. Det kommer 17,30 minutter inde.

Jeg her i nogle år dyrket ballonfiskeri efter gedder. Det skal dog ikke forstås sådan, at jeg bruger en ballon, som flåd, da det vil give alt for meget modstand – Jeg bruger ballonen, som trækballon, som kan trække min agn rigtig langt ud fra land. Fiskeri flere hundrede meter ude er pludselig muligt – afhængigt af linemængden på hjulet – hvis du fiskeri i fralandsvind, og med den rette snilde, kan man fiske spændende grunde af, samt eks. fiske langs lange sivskove, hvor fiskeri fra land ville være nærmest umuligt.. Du skal blot finde vindretningen og med den, styre ballonen i den retning, du vil.

Metoden er særdeles velegnet til geddevande med 1-3 meters dybde, men de store gedder stiger gerne fra dybt vand efter store agnfisk, hvis vandet er rimeligt klart, så fiskeri over langt dybere vand med ballon, kan også overraske meget! Da vinden aldrig er helt stabil, trækkes ballonen ikke lige ud gennem vandet, og når den har nået dit flåd, og du lader den trække ud med flåddet, mens du med let modstand afgiver line fra hjulet, vil den trække agn og flåd i store variationer, hvilket lokker rigtig meget… NÅR gedden hugger, vil man kunne se, at den trækker flåddet ned, og trækker af sted med ballonen. En lille kikkert kan i øvrigt være en stor fordel til fiskeri på store afstande..

Gedde fra lavvandet mose her den 1 januar. 87 cm på flådfisket, død skalle. Dog ikke på ballon, da mosen fint kunne dækkes fra land med kast.

Jeg viser hele metoden i afsnittet HER i Fangstgaranti (Hvor jeg også viser, at det fanger fisk… Det kommer ca. 17,30 minutter inde i afsnittet), så du kan se, hvordan ballonen føres på linen og glider let, så gedden ikke mærker for meget modstand i hugget. Dog er det vigtigt at give tilslag indenfor få sekunder, da gedden ellers ofte vil spytte igen, grundet modstanden.

Ballonfiskeri kan allerede bruges ved let til jævn vind – her pustes ballonen blot større, så den har større overflade og dermed lettere føres med vinden ud til dit flåd. Hvis det blæser mere, pustes ballonen mindre op.

Metoden er hermed videregivet – den kan virke skør, men….. Effektiv – det er den!!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

<“)))><