Gedder i overfladen!

Gedder i overfladen!

Plask!

“Den over 300 gram tunge agnfisk, landede med et stort plask lige ved sivbræmmen ovre ved modsatte bred. Da jeg begyndte indhaling i små ryk, som med en jerkbait, fandt jeg ud af, at agnen desværre ikke ville synke, så jeg trak lidt hurtigere ind, for at kunne få prikket hul på den døde agns svømmeblære. Jeg kom dog ikke helt dertil, da agnen efter 15 meter blev taget med et stort plask i overfladen! Fisk i første kast!!! Efter få sekunders venten, satte jeg de to trekroge i en dejlig tung gedde, som gav en rigtig god fight, inden den kunne håndlandes, afkroges og komme tilbage igen efter et par billeder. Sikke en start!”

Lækker 8,2 kilos gedde taget på overfladefiskeri med agnfisk!

Majgedden er sulten!

Majgedderne har for langt de flestes tilfælde, overstået gydningen, og er nu sultne og på jagt efter let bytte! Netop måneden her, samt juni, er månederne, hvor det spændende overfladefiskeri er mest effektivt!

Om man bruger agnfisk, poppere, geddefluer, gummidyr eller jerkbaits i overfladen er ikke så vigtigt. Oplevelsen er den samme, når gedden med et kæmpe plask, overflader ens agn i overfladen! Metoden er stort set den samme, uanset agntypen.. Agnen skal fiskes i eller lige under overfladen, og gerne i uregelmæssige ryk, der imiterer en syg fisk eller ælling. Fluer og flydende agn, som poppere kan fiskes meget langsomt og med store pauser, hvilket kan have sine fordele på især kølige dage eller over dybere vand – metoden kan sagtens praktiseres på flere meters dybde – så længe vandet er klart nok til at gedderne kan se din agn – skal de nok komme efter den!

Tigerørred kroget med dobbelt krogsæt trukket gennem munden.

Jeg bruger meget gerne tunge agn med duft, som naturlige agnfisk i god størrelse, eller store gummidyr sprayet med duft, som eks GULP spray. Det sker nemlig ofte, at gedderne slår fejl af agnen en eller flere gange inden de får ordentligt fat, og her har duften den store fordel, at gedderne angriber med mere vildskab og oftere vender tilbage til agnen igen og igen! Det store plask når den tunge agn lander, tiltrækker og aktiverer også sløve gedder fra længere afstand, og sorterer desuden de helt små gedder fra.

Lige nu, findes mange store gedder fortsat nær gydeområderne (Vige med siv eller grøde), eller på kanten mod dybere vand nær disse. Opsøg derfor disse pladser, eller afsøg større stræk ved at kaste for hver 10. meter og afgive et nyt kast hvert sted. Husk gerne polariserede solbriller, da de lettere afslører, hvis en fisk har fulgt agnen uden at hugge.

Knæk og bræk efter overfladegedderne!

Frank Sjøgreen