Gedde på popper!

Gedde på popper!

Pop… Pop… Pop… Skvulp!

“frøen” forsvinder i et kænpe skvulp!

Maj! De fleste gedder er færdige med gydningen, og er på jagt efter alt spiseligt. Det er ikke supersjovt for små ællinger og småfisk, men for en lystfisker med en popper fisket gennem grøden og den spirende åkander, kan det være en særdeles festlig årstid!

første gedde allerede i 4. kast med frøen!

Der findes mange typer af poppere, der alle kendetegnes ved, at de er enten flydende, eller fisker meget tæt ved overfladen. De fleste har en flad eller skrå snude, som kaster vand fremad, når den rykkes gennem vandet, hvilket giver det karakteristiske “pop”. I samme kategori er også frøer med skjulte kroge til fiskeriet direkte i og mellem grøden. En af mine popperfavoritter! HUSK geddeforfang, afkrogningsmåtte og en god tang!

Agn til popperfiskeriet! Hjulet er Penn Clash påspolet 0,17 Svaetzonker fletline og stangen er Svartzonker spin 10,2 fod 8-32g.

De agn, der har næsten skjulte kroge, kan være svære at kroge gedderne på, men der er et trick, der bare virker! Når jeg har en følgende fisk, lader jeg agnen synke meget langsomt på stram line, og trækker så en halv meter ind meget langsomt, hvorefter jeg popper en meter eller to, og gentager. Ofte vil gedden hugge, når frøen synker, og man mærker en let stramning af linen. Her skal man hive let i linen, da modstanden så får gedden til at bide til, og her skal modhugget så falde – så sidder den der! Det kræver en smule øvelse, da man ofte er tilbøjelig til at slå til ved første hug – men det virker!!!

Man ser næsten altid hugget eller hvirvler/buler fra følgende fisk, og det er desuden en meget god ide at lade agnen synke mod bunden lige inden du trækker ind – ofte vil en følger hugge lige til sidst.

2. gedde på 15 minutter!

Hvis der ikke er for meget grøde, er “frøhopmetoden” med flåd og gummidyr også vildt effektivt, især på overskyede og kølige dage – se mere om det HER.

Jeg bruger en godt 10 fods spinnestang med kastevægt 8-32 gram. 0,17 fletline og et kraftigt spinnehjul med god bremse, da man i den ofte tætte grøde, kan ske at skulle sætte hårdt pres på fisken for at undgå at den sætter sig fast.

Prøv det super visuelle og fantastisk spændende popperfiskeri i maj (Kan også sagtens praktiseres sommeren igennem). Husk at genudsætte de fisk, du ikke skal bruge.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen