Flere fisk med “frøhopmetoden”

Flere fisk med “frøhopmetoden”

Skvulp!

“Flåddet blev revet under vand i et stort skvulp! Jeg havde haft flåddet med en skalle fra fryseren, liggende i en times tid på samme plads, men da jeg flyttede det en meter, kom hugget øjeblikkeligt!”

Flere af jer har sikkert oplevet noget tilsvarende – og jeg har i det seneste års tid, leget lidt med noget, som jeg vil kalde “frøhopmetoden”. Metoden kan ikke kun bruges til geddefiskeri, men fungerer godt til andre rovfisk, som eks. havørred, aborre og hornfisk.

Metoden er egentlig ret simpel. Man fisker med den agn og det flåd-setup, som man plejer. Forskellen er, at man flytter agnen ½-1 meter med 10-30 minutters mellemrum. Rovfisk har deres kortere eller længere hugperioder – især her om vinteren, og når de ikke helt er i hugget, vil de ofte svømme hen i nærheden af et potentielt måltid, eks. som en skalle, orm under flåd eller anden agn, uden at bide på. De står blot i en vis afstand, ofte sammen med flere artsfæller, og opfører sig passivt..

Når der så kortvarigt flyttes på agnen, og den synker på plads igen, kommer hugget meget oftere, da rovfiskene får vækket deres jagtinstinkt af et tilsyneladende, flygtende bytte.

De dage, hvor jeg har eksperimenteret med metoden, har jeg ladet et flåd ligge passivt, mens et andet “frøhoppes” med kortere eller længere mellemrum. Metoden har vist at mere end fordoble fangsterne. Og ja – jeg prøvede også at bytte rundt på de to fiskepladser for at se, om den ene placering var bedre end den anden – men med samme resultat: Frøhopmetoden sejrede!

Gedde på frøhopmetoden

Jeg har oplevet det samme med flåd og eks. regnorm på kysten, hvor det passive giver en del færre fisk, end ved ovenstående metode.

Metoden er hermed givet videre!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen