Vinter -lyntur med børnene!

Vinter -lyntur med børnene!

Tja – man kunne måske bedre kalde det en forårstur, for vinter er der nu ikke meget af i skrivende stund..

Turen her blev planlagt på minutter, og var super simpel, men gav alligevel vildt godt med fisk, trods turens kun 1½ times varighed!!

Min ældste datter, Mia, i fight med drømmegedden!

Min 12 årige datter spurgte, om vi skulle ud og fiske her til formiddag (2. januar 2020) og jeg var selvfølgelig klar med det samme – Det er ikke tit at mine piger spørger om en fisketur!

Jeg smed hurtigt 3 stænger til geddefiskeri, en håndfuld flåd, og en gang geddeforfang med kroge på, i tasken, sammen med en tang, en vægt, en kniv og et målebånd – og så var det ellers af sted i bilen. Med tog jeg 2 poser med 5-8 skaller i hver, fra fryseren, og kom dem i en spand med varmt vand fra hanen (så tør de nemlig op på få minutter..)

Vel ankommet til søen, blev linen trukket gennem stangøjerne, et flåd sat på, og derefter et geddeforfang med en trekrog blot 80 meter nede. Der er nemlig lavvandet i den sø, vi skulle fiske i..

Vinden var ganske kraftig, så fingrene blev hurtigt kolde, men efter de 3 propper var kommet ud med skallerne (Dryppet med lakseolie), satte vi os i bilen, hvor vi kunne holde øje med propperne. Den første halve time skete der intet, og jeg må indrømme, at jeg heller ikke troede på, at vi ville fange fisk på blot en 1½ times tur, men det skulle ændre sig efter endnu et kvarter…!

Far.. Der mangler en prop…!

Mia med 75 cm. gedde, der blev nænsomt genudsat med våde vanter.

Vi sad hele tiden og kiggede efter propperne, og pludselig sagde min datter, at der vist manglede en… Vi hastede ud af bilen, og jeg gav hurtigt tilslag, og gav stangen til hende. Efter en god fight, kunne jeg nette en fantastisk flot gedde på 75 cm, som efter billedet blev taget, blev nænsomt genudsat. Min datter var RET glad!

Ud med proppen igen, men hvad var nu det…. En af de andre propper trak pludseligt mod vinden og trak endnu en prop med sig… Jeg tænkte, at vinden nok havde kludret linerne, og at en gedde trak med den ene prop, og trak den anden med sig – men nej…. Der var dobbelthug! Den ene stod desværre af, men den anden – en fin fisk på knap 70 cm, kom på land til en kort fotosession, for at blive genudsat igen.

HUG!

Tiden var ved at være gået, da min datter havde en aftale senere på dagen, så vi begyndte at trække ind og rigge fra, men da den sidste stang skulle ind, gav det et sug i stangen…. Vi gav løs line nogle sekunder, og så tilslag.. Den føltes rigtig god!!!

87 cm. grov gedde på blot 1½ times fisketur.

Efter en hård fight med gode udløb, kom min datter, Mias største fisk til land og kunne nettes. En prægtig fisk på 87 cm, fra en lille sø.. Mia turde dog ikke holde den, så jeg fik æren, mens hun tog billedet af den grove fisk.

Med 3 gode fisk og et par missede hug, var de 1,5 timer fløjet af sted, og vi kørte glade hjemover.

Prøv at tage børnene med på tur – nærheden, naturoplevelsen og kontakten med fiskene er fantastisk. Jeg kan naturligvis ikke garantere, at i løber i bonanzafiskeri, som vi gjorde – men oplevelsen kan være ligeså givtig uden fisk.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen