Sidste geddetur inden fredningen!

Sidste geddetur inden fredningen!

Søndag 31/3 er sidste chance for at fange de tykke forårsgedder, inden de fredes i april i ferskvand og fra 1/4-15/5 i salt og brakvand.

Skøn martsgedde på Mc Pike gummidyr!

Fredningen betyder, at der ikke må hjemtages fisk, og fredningen er desuden lavet for at give gedderne fred til deres gydning, som oftest ligger i april og til midten af maj. Jeg ved godt, at der er nogle få, der ignorerer denne fredning, og fisker efter dem i fredningstiden, og genudsætter, men… Fiskene forstyrres, og gydningen bliver måske ikke gennemført, så lad dem få fred i fredningstiden. Det er i alles interesse.

Her inden gydningen (som i øvrigt så småt er begyndt i mange vandhuller grundet det varme forårsvejr), kan gedderne – især i varmt og solrigt vejr – være særdeles svære at lokke til hug. De tænker ganske enkelt mere på forplantning eng på at æde – MEN…

Skøn, tyk geddehun på meteren. Rogn i maven. Den blev selvfølgelig genudsat.

Huginstinktet er der stadig, så præsenteres agnen rigtigt, kan man få langt de fleste gedder til at reagere alligevel. For tiden findes de fleste af søernes gedder på det lave vand og ofte nær sivskove. Det gælder også søernes største gedder, der ellers oftest er at finde på meget dybere vand på andre årstider. Derfor er chancen for meget store gedder fra land rigtig god nu..

Kunstagn, der kan fiskes langsomt og provokerende foran gedderne, geddefluer, spinskaller eller naturlig agn er en smagssag.. Vigtigst er at fiske, når gedden er i hugget. Hen på weekenden lover de flere skyer og faldende temperaturer. Det kan medføre, at gedderne tager en kort pause i gydningen, og derfor netop kan være nemmere at lokke til hug. De vil fortsat være på lavt vand (0,3-1,5 meter) og derfor skal der fiskes der. Ellers kan tidlig morgen eller sen aften være det der skal til for at lokke gedderne lige nu!

I ønskes alle et kæmpe knæk og bræk!

Frank Sjøgreen