Rimtefiskeri

Rimtefiskeri

Rimten er for mange en lidt ukendt fisk, men den er et rigtig spændende bytte, da den på én gang kan være sky og kort efter kan vandet eksplodere, når en stor rimte slubrer brødet i sig!

Skøn rimte på godt 2 kilo fra Gudenåen.

Rimten findes i mange vandløb, herunder Gudenåen, Vidåen og flere Sjællandske vandløb.

Jeg har jagtet rimten lidt i det kølige forår uden held, men i lørdags havde jeg heldet med mig! I Gudenåen, opstrøms Kongensbro, besøgte jeg et par steder, hvor jeg gik og smed lidt toastbrød ud på vandet og lod det drive ned ad åen. Det første sted var der helt dødt (Måske var der en gedde der var på krigsstien…?) men det andet sted, kom der efter 10 minutters let fodring, liv i vandet. Et par af brødstykkerne var drevet 50-60 meter ned af åen, og jeg troede egentlig, at der nok ikke var kommet gang i dem endnu, da et kraftigt skvulp afslørede, at de var der! I modsætning til skaller og løjer, der ofte bare nipper til brødet, slubrer rimten som regel brødet i sig med stor voldsomhed og store skvulp! Jeg klemte straks et stykke indmad fra et toastbrød på den str. 4 store enkeltkrog, monteret på 1 meter 0,25 nylonline, og forbundet med en svirvel og et lille flåd op til fletlinen (Fireline 0,17). Krogspidsen holdte jeg fri, da hurtigt tilslag er vigtigt, så fisken ikke spytter ud igen..

Jeg lod krogen med brødstykket drive ned nod samme sted, som rimten havde vist sig, og da det næsten var drevet forbi spottet, kom der først en lille trykbølge i vandet, og derefter forsvandt brødstykket, der drev lige under overfladen, med et kæmpe skvulp! Tilslaget faldt øjeblikkeligt, og en halvmeters rimte kvitterede øjeblikkeligt med et spring ud af vandet! (Ja.. De kan faktisk være ret vilde, og de tager også af og til småblink og spinnere – sådan kan rimten også være…).

Efter en skøn fight, kunne den utroligt smukke fisk, komme i nettet og efter en hurtig foto og vejesession, komme tilbage til sine venner i åens klare vand!

Der er flere gratis stræk på de nedre dele af Gudenåen, så måske skulle du prøve en tur med enkeltkrog og toastbrød – Det er mega spændende!

Rimten kan også lokkes med synkende brød, majs, orm og andet godt – Min favorit er dog klart overfladefiskeriet, der er meget visuelt og utrolig spændende!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen