Regnbuer på spinner!

Regnbuer på spinner!

BANG!

Jeg har lige været på en kort eftermiddagstur til Tusågård P&T. Der var 2 timer til mørkets frembrud, og jeg havde allerede set et par fisk lave hvirvler i overfladen, så jeg riggede min letspinnestang til, og tog et par mikroblink og et par Fast Attack spinnere 4,5 gram i lommen, hvorefter jeg gik rundt om søerne for at spotte efter aktive fisk.

60 cm. regnbue på Fast Attack!

Jeg spottede hurtigt en fin guldørred, som jeg kastede til nogle gange med et 3 grams microblink i gul/sølv. Jeg kunne godt få fisken til at dreje efter blinket, men den ville ikke hugge… Samme gentog sig med en regnbueørred, som jeg spottede lidt senere. Jeg tænkte, at der måske skulle noget mere provokerende på linen.. (Jeg fisker med hovedline på 0,12 mm. fireline ultra8 i hvid, der sluttes med et forfang på en lille meter, lavet af en lille svirvel, der bindes i fletlinen, derefter en lille meter 0,22 fluocarbonline, og til sidst en lille fluesnapperhægte, så der hurtigt kan skiftes agn.)

Den lille ørred med spinneren i “saksen”

Jeg skiftede derfor til en 4,5 grams fast attack spinner i sølv, og prøvede igen. Allerede i første kast, var der et puf i agnen, og anden gang kom den! BANG! en 60 cm. lang regnbueørred i topkondition kom buldrende fra dybet, og inhalerede spinneren lige inden jeg skulle trække den op til nyt kast! En lækker fight fulgte, og turen var i den grad reddet!

Ikke længe efter var en lille guldørred efter spinneren, men den vendte om, og jeg lavede nogle kast i den retning, hvor den var svømmet. Endnu en ørred klappede på spinneren uden tøven, og jeg kunne herefter lande en skøn 42 cm´s regnbue med flotte finner!

Mørket var ved at falde på, og jeg fik derfor rigget af, og rensede de sterile fisk ved rensebordet. De kommer til at smage godt!

Prøv en spinner i det kolde vand – det virker! spin gerne ind helt nede over bunden, så spinnerbladet kun lige roterer. Fiskene er stadig en smule vintersløve, men de kan tydeligvis lokkes til bid!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Grejet på turen:

  • Stang: ABU Svartzonker 9,2 fod, 8-32 g. spinnestang.
  • Hjul: ABU Revo X20
  • Line: Fireline Ultra8, 0,12 mm.