Karpetur de luxe!

Karpetur de luxe!

Jaroslawki karpefiskeri, Polen

Spejlkarpe på 8,4 kg.

I sidste uge gik turen for undertegnede, og 4 fiskekammerater fra Silkeborg, mod Jaroslawki karpevandet i det nordlige Polen. Vandet ligger blot 7 timers kørsel fra Danmark (de 6 timer på god vej og den sidste time på dårlig vej (Læs: Kør forsigtigt!!!).

Vel ankommet til Jaroslawki! Pavillon opslået og en lille drink.

Vandet

Morgenstund i Jaroslawki

Jaroslawki karpefiskeriet ligger på adressen, Jaroslawki 13a, 72-130 Jaroslawki, Polen. Fiskevandet er ejet af 2 polske brødre, der har en drøm om at skabe Europas bedste karpevand – og efter min mening er de ret godt med! Eneste udfordring er, at de ikke bruger internet, og at de nærmest KUN snakker Polsk – og booker via en gammeldags notesblok… Derfor er det en meget god ide at alliere sig men en, der kan tale polsk, hvis man vil være sikker på at få booket korrekt. Og book i god tid – søen er populær!!! De kan kontaktes på tel. +48 725 57 09 67. De tager kun mod betaling i Zloty, så hæv i god tid hjemmefra, da ikke alle pengeinstitutter har den hjemme.. Stedets hjemmeside er HER

Frank Schmidt med turens eneste stør
Mens der ventes på hug…..

Vandet er ca. 500 meter langt og godt 200 meter bredt, og vanddybderne svinger mellem 1-2,5 meter. Vandet indeholder nærmest alle karpearter, som skæl, læder, spejl, græs, koi og flere andre, og snitvægten på de ca. 900 karper er efterhånden et stykke over 10 kilo, med de største tæt på 35 kilo! Udover karpesøen er der også en lille mallesø i hesteskoform, med maller op til over 100 kilo + flere karper (Koster 100 zl/døgn/stang), så det er også en mulighed, hvis man er til det.. Mallesøen er dog ikke nemt fremkommelig, så fight og landing kan i min optik, blive meget kritisk.. Til gengæld er forholdene i karpesøen meget tæt på i top! Der er faste pladser, som man booker ved at ringe dertil, og der er på hver 2-3 plads opsat campingvogne, som man kan leje for blot ca. 100-150.-/døgn. Dette inkluderer køleskab og el, natbelysning udenfor, samt dyner (Ikke sengelinned). Og det er ikke pr. mand, men pr. vogn….! De slår jævnligt græs, og pladserne er pæne og tilgængelige i almindeligt fodtøj. Der er desuden opsat primitive toiletter rundt i terrænet, men der forefindes desuden super fine toiletter ved hovedbygningen, og desuden badekabine. Denne dog mod betaling på ca. 15 kr.Selve fiskeriet koster 40 zl/døgn/stang (Ca 75.-) og det gælder 24 timer fra kl. 10 til 10.

Mørbrad, bagt kartoffel, brød, salat, svampesauce og amaronevin…. Så må fiskene godt vente lidt med at bide!

Vi kørte fra Silkeborg onsdag nat kl. 3 og ca. 8 timer senere holdte vi ved vandet, som vi har været ved 3 år i træk. Desuden har jeg været dernede 3 gange med Fangstgaranti for at lave tv – så afsnittene kan i se HER, HER og HER.

BID!

Da vi kom til pladsen, afregnede vi med ejeren, og kørte bilerne ned til vores pladser (Vi havde booket plads 2-8 for at have god plads) og fik grejet rigget til, samt fik en lille sjus til at starte med. I alt 18-20 stænger skulle i spil, så der kom noget grej i vandet! Vi fiskede primært med Krill pellets der var forborede på almindeligt hair-rig med 80-120 gram kastevægt med bagstop (Bolt-rig). Desuden havde vi stængerne liggende i elektroniske bidmeldere med radiosendere, så vi kunne høre bid på afstand, samt hvis vi lå og sov i campingvognene eller på en karpeseng. (Vi fiskede 24 timer i døgnet i 3 dage). Pellets blev skiftet hver 4-5 time, og der blev fodret over nogle, mens andre blev blindfisket. Efter få timer var der run på en af mine stænger, hvor der kun var kastet 8 meter ud foran et træ. Fisken pløjede gennem den lille vig, og gav en herlig fight, inden den kunne landes. En smuk spejlkarpe på 8,4 kilo.

John med lækker 10+ skælkarpe

Herefter trådte “kokken” i karakter. Michael, som er en af mine gode fiskekammerater kan bare det med mad, så der var medbragt stor grill, 2 pizzagrill, 65 cm. ø grillpande og en masse mørbrad, fløde, pizzadej, salater, bagekartofler og meget mere, og vi blev SMASK-forkælet på hele turen med morgenmad bestående af ristede pølser, bacon, brød og spejlæg, Frisklavede pizzaer til frokost og aftensmad med oksemørbrad, bagt kartoffel, salat, brød og svampesauce. MAND det var luksus!! desuden røg der 4 flasker rom, mange liter vand og cola, en del øl, samt en del Underberg, så os der skulle køre hjem, gik på afvænning det sidste halve døgn 🙂

Martin med lille karpe, der huggede 1 time før hjemturen.

Fiskene var desværre ikke så meget i biddet, som de plejer, men vi fangede dog alle fisk. Der blev fanget 4 karper, en stør og 1 suder på de 3 døgn, og næste år ruller vi nok derned en måneds tid før, for at undgå gydningen og det lummervarme vand. Men turen var stadig en kæmpe succes! Sikke en oplevelse, sikke en natur!

Grov skælkarpe genudsættes i morgenstunden.

Skriv gerne til mig på FB, eller bloggen her, hvis i har spørgsmål.

Knæk og bræk! <“)))><

Frank Sjøgreen