Franske fredfisk på luksuscamping!

Franske fredfisk på luksuscamping!

Fransk karpe på knap 8 kilo.

I ugerne 28 og 29 kørte jeg på ferietur til Frankrig med min skønne kone og vores 2 dejlige piger. Vi havde booket et mobilehome på Camping La Croix du Vieux Pont i det nordlige Frankrig ca. 1100 km. fra Danmark. Der er link til pladsen HER

Turen tog med et par gode pauser, ca. 12 timer, og da vi kørte om natten, havde vi slet ikke problemer med kødannelser.

Campingpladsen er 5 stjernet, og der er bl.a. flere swimmingpools der kan overdækkes ved dårligt vejr, stor udendørs badesø med lækker sandstrand, utallige aktiviteter på vand og land for børn og voksne, købmand, bager, restauranter, børnedisco, bueskydning, 3 fiskesøer og meget mere!

Vi boede et par hundrede meter fra den ene af fiskesøerne, som naturligvis vakte min interesse. jeg havde nemlig set på nettet, at der var ganske pæne karper og brasener deri, og en af de første aftener, hvor pigerne fodrede ænder, blandede en meget stor karpe sig i brødsmovseriet, så det måtte bare prøves!

Jeg havde taget 2 stk. kraftige 10 fodsstænger og et par Penn Spinfisher 4500 LL med derned, samt en “vejesack/afkrogningsmåtte” i form af en IKEA pose, da pladsen i bilen var temmelig begrænset. Desuden en pose mango boillies og en håndfuld færdige hairrigs og kroge, samt lidt gennemløbsvægte.

Billede fra karpesøen med vandcyklerne.

Jeg valgte at fiske i den fisksø, hvor der er kajakker og vandcykler. Det giver lidt udfordringer, da de mange turister ofte overser en fisker på bredden, så husk bagbly, hvis du vil fiske på distancen. Jeg fiskede kun få meter ude, da søen er et par meter dyb over det hele, og der er mange fisk nær land, så jeg havde ingen problemer. Den anden sø dernede er større og unde vandcykler og andet, men det virkede som om at der var flere fisk i søen med de mange vandgæster (Og fiskene var mindre sky, da de er vandt til al plaskeriet).

Fransk brasen på 50 cm.

Jeg købte et 5 timers kort for 10 euro (en dag koster 20 euro og en uge 65 euro og gælder for 2 stænger). Jeg startede med at kaste en stang ud med mangoboillie 5-8 meter fra land og kaste en lille håndfuld boillies ud, som lokkemad. Dem der fodrede meget, fangede ikke flere fisk – tværtimod.. Desuden kom nogle stumper toastbrød ud i overfladen, og den anden stang blev monteret med en enkeltkrog str. 2 til overfladefiskeri med brød. Jeg så ofte karper vende efter brød helt inde ved land, men kunne desværre ikke få dem i hug denne gang – jeg prøver næste gang vi kommer derned!! Men længere ude blev brødet også taget, og jeg lykkedes med at fange 2 stk. 50 cm. brasener i overfladen på brødet og misse en grov karpe.

Lækker brasen på 51 cm.

BIIIIIP

Pludselig skreg bidmelderen med mangoboillien, og en god karpe sprang helt fri af vandet skræmmende tæt på en vandcykel, hvor dem deri blev noget overraskede. En god fight endte med at jeg kunne nette en prægtig skælkarpe på 7,8 kilo der kom tilbage igen efter et par fotos og jubelråb.

Jeg kan varmt anbefale både en campingferie, og i øvrigt en fisketur på campingpladsen. Måske ses vi dernede?

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen