Forårsgedder på naturlig agn!

Forårsgedder på naturlig agn!

Efter sidste uges succes med geddefiskeri i totalt mørke, havde jeg inviteret TV Midt-Vest og team Fangstgaranti med til Vildsøen i Borris, der ligger lige op af et P&T vand. Fiskekort i vildsøen koster samme takst, som i ørredsøen og købes, hvor man køber kort til ørredsøerne (Selvbetjening), men der er mange gedder, så jeg synes det er pengene værd. Man kan sagtens opleve godt geddefiskeri i masser af vores søer, så at det blev søen her vi valgte, var mere fordi vi ville være sikre på, at der var mange fisk i et relative begrænset område.

Første gedde efter få minutters fiskeri!

Jeg brugte ørredfileter fra ørredsøen dernede, sprayet med GULP sildespray og som blev monteret på et 1 meter langt geddeforfang af 1,0 nylonline. I den ene ende sidder en svirvel og i den anden, 2 trekroge str. 6, hvor den ene er fast og den anden kan flyttes, så den kan tilpasses agnens størrelse. Jeg sætter ingen vægtbelastning eller flåd på linen. Heller ikke pop op skum. Min erfaring er, at jeg fanger flest fisk på at agnen ligger helt naturligt på bunden. Selvom der er grøde, skal gedden nok puste den fri og æde den.

Regnbueørredfilet monteret på dobbelt krogsæt med GULP sildespray til at booste med.

Allerede ved 18-tiden, inden mørket faldt på, hylede den ene JRC bidmelder. Der var hug! En skøn 101 cm. lang gedde kom i nettet og blev afkroget på afkrogningsmåtten. Skøn startfisk allerede inden vi rigtig var kommet i gang med optagelserne, og Peter var ikke kommet frem endnu…

Mørket faldt på, og Peter Fris var snart fremme, men nu hylede bidmelderen igen! En lækker gedde på 99 cm. kom til afkrogning, og kom undtagelsesvis i en sack, så Peter kunne få en overraskelse, når han kom.. 2 meter fisk på en god time er vist godkendt!

99 cm. natgedde på ørredfilet!

Efter Peter var kommet, var der en times stilhed, hvor vi hyggede med varm suppe og nudler, men så begyndte fiskene at hugge inden vi tog hjem ved 23-tiden igen. Peter sluttede med også at have fanget 2 fisk på 101 og 94 vm. Fisken på 101 var endda den, jeg havde fanget tidligere på aftenen, så hvem siger at gedderne er sky efter at have været på krogen? 🙂

Peter med sin første natgedde – 101 cm. (Min fra tidligere havde hugget igen!!! )

Skaller eller aborrer, marineret i lakseolie, som de trækker i et døgns tid, virker ligeså godt, så der er ingen undskyldning for ikke at få prøvet det fantastiske forårsfiskeri! Det kan bedrives både i dag og nattetimerne, og fiskene er lige nu på vej fra søernes dybe huller og op på skrænterne, så de kan fint nås fra land.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen