De lækreste fuldkornsboller!

De lækreste fuldkornsboller!

november 25, 2019 0 Af frank.fisker@hotmail.com

Sprøde, bløde, sunde og nemme…. Whats not to like!

Friskbagte Hvid Hvede Fuldkornsboller!

Jeg elsker at lave mad, og duften af friskbagte boller er noget, der kan gøre de fleste lækkersultne! Bollerne her indeholder 100% fuldkorn, og over 9,5% fibre, så man kan vel næsten tillade sig at kalde dem sundere end rugbrød, da der er flere fibre i i dem her…. De smager i alle tilfælde fantastisk og holder sig tilmed også rigtig godt på frys, så de er til at tage op til madpakker eller andet. Bollerne kan enten være klar til bagning efter en time, eller koldhæves i køleskabet natten over til bagning dagen efter. (Det gør dem bare endnu bedre..) Bollerne indeholder både masser af fibre, omega 3 olie og flere andre gode fedtsyrer, samt vitaminer. Det lyder kedeligt – ikke? Men det er det ikke, for den superfint formalede hvid hvede fuldkornsmel gør bollerne silkebløde indeni og sprøde udenpå!

Opskrift:

Ingredienser:

  • 1 liter fingervarmt vand. (Koldt, hvis du vil lave koldhævede boller).
  • 1 pakke gær (50 g.)
  • 1 kilo Hvidhvede fuldkornshvedemel (Finax)
  • 250 g. finvalsede havregryn.
  • ½ tsk. havsalt
  • ½ dl. rapsolie (Kan undlades)
  • ½ dl. chiafrø (Kan undlades)
  • 1 æg og en sjat mælk til pensling.

Sådan gør du:

Gæren opløses i vandet, og herefter tilsættes alle ingredienserne på een gang, og rører grundigt rundt med en stor grydeske (Ikke noget med klistrede fingre her…) Herefter hæver det 1 time under et viskestykke, eller hvis du koldhæver med koldt vand, i køleskab 8-16 timer.

Herefter tændes ovnen på 230 grader varmluft (Ja – det er varmt, men den er god nok..)

Herefter klattes bolledejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske (en god spiseske giver mellemstore boller – de hæver ca. til dobbelt størrelse under bagning). 9 på hver plade og pensles med æg/mælkeblandingen. (Man kan drysse med sesam, chia, solsikke eller birkes, hvis man vil det)

Bages en plade af gangen i ca. 13-14 minutter. (Stik en tandstikker i for at se, om de er færdige). De skal være lidt gyldne udenpå).

Velbekom!

Frank Sjøgreen