Æggeroulade

Æggeroulade

Ekstrem lækker mad med masser af proteiner!

Velbekom 🙂

Æggeroulade er en ret, som de fleste elsker! Den er nem at lave og der er utallige måder den kan varieres på.

Til opskriften her skal bruges:

  • 5 æg.
  • 500 g. hakket oksekød 8-12%
  • 100 g. hakket bacon (Kan udelades)
  • 5 dl. minimælk
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg (Kan undlades)
  • 2 dl. hvidhvedemel (100% fuldkorn)
  • 3 spsk. pikantost
  • 2 spsk. madolie
  • 150 g. revet ost
  • 1-2 spsk. paprika
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 200 grader over/undervarme eller 190 grader varmluft.
  2. Pisk mælk, æg, paprika og mel sammen til en ensartet masse. Tilsæt 1/2 tsk. salt.
  3. Hæld blandingen på en bageplade med bagepapir på.
  4. Sæt pladen midt i ovnen i 30 minutter ved 200 grader over/undervarme eller 190 gr. varmluft.
  5. Mens ovnen bager æggemassen, hakkes løg, bacon og hvidløg og brunes i olie på en pande.
  6. Oksekødet kommes ned til de gyldne løg og brunes. Holdes varmt.
  7. Når ovnen har bagt 30 minutter, tages æggemassen ud og smøres med pikantost.
  8. Herefter hældes det brunede kød med løg på, og fordeles.
  9. Derefter rulles rouladen og lægges på skrå.
  10. Drys revet ost over.
  11. Gratineres 15 minutter ved 200 grader.
  12. Velbekomme!

Tips & Tricks:

  • For mere luftig roulade erstattes hvidhvedemelet med almindeligt hvedemel.
  • For mere smag erstattes minimælk med sødmælk
  • For mere smag erstattes den revne ost med revet cheddarost.
  • Oksekødet kan eks. erstattes med pulled pork, pulled chicken eller pulled ørred/laks!

Serveres med en lille klat creme fraiche, frisk salat og sprøde grønsager.

VELBEKOMME!